Ministerie

van Ideeën

Een verhuizing zorgt voor veel stress, maar ook voor heel veel leuke dingen. Zo mocht ik een nieuwe keuken uitzoeken. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht naar de perfecte nieuwe keuken.

Nieuwe keuken uitzoeken
Hoewel ik pas 8 jaar in ons huis woon en de oude eigenlijk nog in perfecte staat is, had ik al lange tijd een nieuwe keuken op mijn wensenlijstje staan. Ik houd nou eenmaal van afwisseling en zo’n keuken heeft best een prominente plaats in je huis. Destijds kozen we voor een donkergrijze keuken, maar wellicht dat ik nu voor een zwarte keuken ga.

Hoe dan ook moesten we er eens goed voor zitten want hoewel ik dus graag afwissel in huis, ga ik niet dagelijks een nieuwe keuken kopen. Tijd om te brainstormen wat we nu precies willen en wat we ook daadwerkelijk nodig hebben.

Brainstormen
De keuken in het nieuwe huis is nog niet eens zo heel oud, maar helaas niet onze smaak. We willen hem dus graag vervangen. Toch kunnen we er een aantal apparaten wel van hergebruiken. De koelkast is bijvoorbeeld pas een jaar oud dus zonde om deze niet over te nemen. De overige apparatuur besloten we niet mee over te nemen want ik wil graag elektrisch koken (er zit nu een gasfornuis in) en ik wilde graag een schone nieuwe vaatwasser.

Hoe begin je nu zo’n brainstorm?
Maak een moodboard! Hiervoor gebruik je allerlei materialen uit je huis. Zo is de vloer bijvoorbeeld erg belangrijk omdat de keuken hier wel bij moet matchen. De verdere wensen van je keuken kun je vaststellen door gewoonweg veel keukens te bekijken. Je merkt dan vanzelf waar je voorkeur naar uitgaat. Gebruik hiervoor woonbladen, Instagram en Pinterest.

Wij kwamen al snel op lichtgrijze kastjes uit met zwarte apparatuur en een mooi zwart composiet aanrechtblad.